Bart Lukaszewicz is een gespecialiseerde advocaat die niets anders doet dan adviseren en procederen over zaken op het terrein Mediarecht. Hij staat zijn cliënten bij met het voeren van spoedeisende kortgedingprocedures of principiële bodemzaken, het opstellen en beoordelen van belangrijke contracten (zoals licenties) en het verstrekken van strategische adviezen.

Gespecialiseerd in Mediarecht

✓ Transparant over werkwijze en kosten

✓ Ervaren Mediarecht procesadvocaat

✓ Omvangrijke en complexe zaken

Vrijheid van meningsuiting – persrecht

Het vrije woord van schrijvers, programmamakers en in het bijzonder van journalisten die misstanden in de samenleving aan de kaak stellen, vormt een van de pijlers van onze democratische rechtsstaat. Niet iedereen zal steeds even gelukkig zijn met de aandacht die hij krijgt op tv, internet of in de krant. Het komt dan ook regelmatig voor dat programmamakers en journalisten worden geconfronteerd met juridische acties, zoals een publicatie- of uitzendingsverbod of, als de publicatie of uitzending al heeft plaatsgevonden, een verbod op de verdere verspreiding van de uitzending of publicatie, een rectificatie en betaling van schadevergoeding.

Bescherming vrijheid van meningsuiting en persvrijheid

Bart Lukaszewicz heeft ruime ervaring met het optreden namens programmamakers, journalisten en andere partijen in media- en perszaken, zowel bij de rechter als bij de Raad voor de Journalistiek, en kan u helpen met het beschermen van uw vrijheid van meningsuiting.

Contact

Hebt u hulp nodig bij het beschermen van uw recht op vrijheid meningsuiting? Neem dan contact op met Bart Lukaszewicz voor een vrijblijvende eerste inschatting van uw zaak en van de kosten.